Portfolio

ProductieCollectief brengt jouw cultuur in uitvoering. Wij zijn geen ingewikkeld projectbureau met dure overheadkosten. Wij zijn gewoon onszelf: Een collectief van uitvoerend producenten. Onze individuele ervaring, expertise en netwerk versterkt onze gezamenlijke chemie binnen de culturele sector en we hebben de jarenlange ervaring waar je naar op zoek bent. De afgelopen jaren werkten wij al naast, met en voor elkaar bij kleine en grote projecten in binnen- en buitenland. We houden van aanpakken. Pas op: Ons enthousiasme en gedrevenheid is besmettelijk. Hieronder een greep uit de projecten waar ProductieCollectief op dit moment bij betrokken is of recent bij betrokken is geweest.

Het Verbrande Huis – Rudolphi Producties

Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. In het huis kookten haar tantes de heerlijkste gerechten. Samen dansten ze op muziek van Lieve Hugo, terwijl ze beneden in ‘de winkel’ klanten te woord stonden. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder het toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. Het enige dat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan.

Fotograaf: Michiel Voet

Bloedbroeders – Theater Rast

Ara maakte samen met Sinan Can de documentaireserie Bloedbroeders voor VARA. Tijdens research voor de serie ontdekte Halici het onwaarschijnlijke levensverhaal van zijn Armeense oudoom Abisoghom die als kleine jongen in 1915 de Armeense genocide op miraculeuze wijze overleefde. Regisseur ?aban Ol en Halici maken deze persoonlijke familiekroniek tot alomvattend muziektheater over onverwoestbare vriendschap in oorlogstijd. De thematiek snijdt relevante vraagstukken aan: Kun je verbroederen ondanks verschillen? En wat is naastenliefde in tijden van conflict?

Fotograaf: Mark Engelen

Black Achievement Month – NiNsee

Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis en biedt een podium aan zwarte rolmodellen en hun prestaties. Black Achievement Month laat zien dat er veel bijzondere prestaties geleverd worden door zwarte rolmodellen in Nederland. In het programma wordt hen een podium geboden om te vertellen over hun passie, hun activisme, hun werkzaamheden en hun toekomstdromen.

Fotograaf: Angela Tellier

Krotoa – Eva van de Kaap – Het Volksoperahuis

Zuid-Afrika 2018. Een Nederlandse acteur en een Zuid-Afrikaanse actrice ontmoeten elkaar op de filmset van Krotoa: Eva van de Kaap. Hij speelt Van Riebeeck, de VOC-koopman die in 1652 de kolonie op de Kaap stichtte, zij speelt Krotoa, het Khoe meisje dat al heel jong in zijn huishouden terechtkwam en tolk werd tussen de Nederlanders en haar eigen volk. Deze muziektheatervoorstelling is een regelrechte fusion: een meertalig, van perspectief wisselend, intercultureel en muzikaal eerbetoon aan een gewelddadige geschiedenis. Westerse harmonieën en akkoordenreeksen ontmoeten Afrikaanse ritmes.

Fotograaf: Thenjiwe Niki Nkosi

Het Debuut – Rudolphi Producties

Inmiddels niet meer weg te denken uit het theaterlandschap: Het Debuut. Jonge theatermakers die met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen onder de vleugels van Rudolphi Producties. Dit jaar werd My dinner with… geselecteerd van Tarik Moree, Tim Olivier Somer en Pepijn Korfage die Tim vervangt tijdens een aantal optredens in deze tournee. Op reflecterende wijze doen Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) een poging een afspiegeling van het huidige theaterlandschap te creëren. In My dinner with... werkten zij aan iedere scène met 15 verschillende regisseurs.

Fotograaf: Jochem Jurgens

De Vergeten zoon van Willem van Oranje – Tafel van Vijf

DE VERGETEN ZOON VAN WILLEM VAN ORANJE is een spannende rockopera over de droom van de vrijheid en de wreedheid van het fundamentalisme. Over Willem van Oranje die zijn leven in dienst van de vrijheid stelt, maar daarvoor zijn zoon opoffert. Een ongelooflijk - waar gebeurd - verhaal. Het verhaal van De Vergeten Zoon is verrassend actueel en roept vragen op over godsdienstvrijheid, tolerantie en macht.

Fotograaf: Anna van Kooij

Podium T

Bent u als HR, P&O, onderwijsafdeling of actieve werknemer of student op zoek naar een creatieve tool die prestatiedruk, burn-out en om- en uitval onder uw werknemers, collega’s of studenten bespreekbaar maakt? 

De interactieve muzikale voorstelling TIME OUT! wordt op uw werkplek of studie-omgeving op maat gemaakt, en is een live en online onderzoek met het publiek. 
Ons concept is een verrassende theaterinterventie en brengt een mix van realiteit en theater, een live onderzoek met het publiek, muziek en interactie met de zaal. TIME OUT! wordt voor uw publiek op maat gemaakt.

Fotograaf: Yvonne Witte

Funda Stelt Zich Aan – Theater Rast

Dat Funda zich aanstelt, wist ze zelf eigenlijk niet. Tot dokter Kuttekop tijdens haar revalidatie het antwoord gaf: ‘Je bent een theatrale persoonlijkheid’. Na haar dwarslaesie was Funda niet langer die leuke Turkse vrouw, maar een rolstoel-burger op zoek naar Eigen Regie en Zelfredzaamheid. Ze besloot alleen op reis te gaan en dit bleek een gouden recept voor avontuur. Nu ze weer met beide benen terug op de Nederlandse grond is, heeft ze tips voor alle mensen die net als zij dromen van reizen.

Fotograaf: Gregor Servais

Vieze Vuile Rotstreken – STIP Producties

In een dal hier ver, ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van de Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar ’s nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is…

Fotograaf: Anneleen Louwens & Fabian Hijlkema

Read My World Festival

Read My World is een driedaags internationaal festival voor documentaire literatuur in Amsterdam. Sinds de start van Read My World komen jaarlijks ongeveer honderd schrijvers, dichters, journalisten, spoken word artiesten, filosofen, academici, columnisten en bloggers samen in de Tolhuistuin. Jaarlijks staat een regio in de wereld centraal waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. Met gezamenlijke optredens in theatrale vorm en podiumgesprekken realiseert Read My World real life ontmoetingen tussen schrijvers, professionals en publiek, die een nieuw perspectief geven op de gekozen regio en op Nederland.

Fotograaf: HOAX

Diverse producties – Holland Festival

Holland Festival is het grootste internationale podiumkunsten festival van Nederland. Elk jaar in juni toont het festival op een groot aantal locaties in Amsterdam alle disciplines binnen de podiumkunsten: theater, muziek, dans, muziektheater en diverse interdisciplinaire vormen, waarbij bewust wordt gezocht naar aansluiting bij andere genres, zoals beeldende kunst, digitale kunst en film. Holland Festival zorgt voor onvergetelijke ervaringen, en toont via de verbeelding van de kunstenaars een glimp van wat of hoe de wereld is en zou kunnen zijn.

Fotograaf: Thonik

The bridges of Madison County – Opus One

The bridges of Madison County vertelt over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca en de rondreizende fotograaf Robert. Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin.

Fotograaf: Bob Bronshoff