Portfolio

ProductieCollectief brengt jouw cultuur in uitvoering. Wij zijn geen ingewikkeld projectbureau met dure overheadkosten. Wij zijn gewoon onszelf: Een collectief van uitvoerend producenten. Onze individuele ervaring, expertise en netwerk versterkt onze gezamenlijke chemie binnen de culturele sector en we hebben de jarenlange ervaring waar je naar op zoek bent. De afgelopen jaren werkten wij al naast, met en voor elkaar bij kleine en grote projecten in binnen- en buitenland. We houden van aanpakken. Pas op: Ons enthousiasme en gedrevenheid is besmettelijk. Hieronder een greep uit de projecten waar ProductieCollectief op dit moment bij betrokken is of recent bij betrokken is geweest.

Aus LICHT – Holland Festival

In 2019 wordt tijdens een drie dagen durende marathon een substantieel deel van de cyclus LICHT van Karlheinz Stockhausen uitgevoerd. Uit de 29 uur muzikaal materiaal van LICHT wordt een voorstelling van 15 uur gemaakt. In aus LICHT komt het volledige klankuniversum van Stockhausens LICHT terug. De drie concerten zijn afzonderlijk te beluisteren. Nog nooit eerder in de geschiedenis zijn zulke grote delen van LICHT opgevoerd. De uniciteit en de grootte van dit project maakt het een opera/muziektheaterproject van wereldformaat.

Fotograaf: Thonik

Decemberdagen – Rudolphi Producties, in coproductie met Bijlmer Parktheater en in samenwerking met Oerol Terschelling.

In Decemberdagen treffen een moeder en haar twee volwassen dochters elkaar om nog één keer samen kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders; vader is er niet meer en moeder staat op het punt om te verhuizen. In Decemberdagen zijn wrok en loyaliteit met elkaar in conflict. Is hun liefde als fundament sterk genoeg?

Fotograaf: Kamerich&Budwilowitz / EYES2

Flamenco Biënnale

De Flamenco Biënnale Nederland laat van 18 januari t/m 10 februari 2019 tijdens de zevende editie de internationale hedendaagse flamencotop zien. Grote sterren en getalenteerde jonge makers zijn te horen en te zien in schouwburgen en concertzalen in 10 steden. Flamenco op het scherpst van de snede, ritmes die ontroeren, raken en ontregelen. Dát is de Flamenco Biënnale.

Fotograaf: Lopezlab

Bloedbroeders – Theater Rast

Ara maakte samen met Sinan Can de documentaireserie Bloedbroeders voor VARA. Tijdens research voor de serie ontdekte Halici het onwaarschijnlijke levensverhaal van zijn Armeense oudoom Abisoghom die als kleine jongen in 1915 de Armeense genocide op miraculeuze wijze overleefde. Regisseur ?aban Ol en Halici maken deze persoonlijke familiekroniek tot alomvattend muziektheater over onverwoestbare vriendschap in oorlogstijd. De thematiek snijdt relevante vraagstukken aan: Kun je verbroederen ondanks verschillen? En wat is naastenliefde in tijden van conflict?

Fotograaf: Mark Engelen

Black Achievement Month – NiNsee

Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis en biedt een podium aan zwarte rolmodellen en hun prestaties. Black Achievement Month laat zien dat er veel bijzondere prestaties geleverd worden door zwarte rolmodellen in Nederland. In het programma wordt hen een podium geboden om te vertellen over hun passie, hun activisme, hun werkzaamheden en hun toekomstdromen.

Fotograaf: Angela Tellier

Het Verbrande Huis – Rudolphi Producties

Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. In het huis kookten haar tantes de heerlijkste gerechten. Samen dansten ze op muziek van Lieve Hugo, terwijl ze beneden in ‘de winkel’ klanten te woord stonden. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder het toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. Het enige dat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan.

Fotograaf: Michiel Voet

Krotoa – Eva van de Kaap – Het Volksoperahuis

Zuid-Afrika 2018. Een Nederlandse acteur en een Zuid-Afrikaanse actrice ontmoeten elkaar op de filmset van Krotoa: Eva van de Kaap. Hij speelt Van Riebeeck, de VOC-koopman die in 1652 de kolonie op de Kaap stichtte, zij speelt Krotoa, het Khoe meisje dat al heel jong in zijn huishouden terechtkwam en tolk werd tussen de Nederlanders en haar eigen volk. Deze muziektheatervoorstelling is een regelrechte fusion: een meertalig, van perspectief wisselend, intercultureel en muzikaal eerbetoon aan een gewelddadige geschiedenis. Westerse harmonieën en akkoordenreeksen ontmoeten Afrikaanse ritmes.

Fotograaf: Thenjiwe Niki Nkosi

Het Debuut – Rudolphi Producties

Inmiddels niet meer weg te denken uit het theaterlandschap: Het Debuut. Jonge theatermakers die met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen onder de vleugels van Rudolphi Producties. Dit jaar werd My dinner with… geselecteerd van Tarik Moree, Tim Olivier Somer en Pepijn Korfage die Tim vervangt tijdens een aantal optredens in deze tournee. Op reflecterende wijze doen Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) een poging een afspiegeling van het huidige theaterlandschap te creëren. In My dinner with... werkten zij aan iedere scène met 15 verschillende regisseurs.

Fotograaf: Jochem Jurgens

De Vergeten zoon van Willem van Oranje – Tafel van Vijf

DE VERGETEN ZOON VAN WILLEM VAN ORANJE is een spannende rockopera over de droom van de vrijheid en de wreedheid van het fundamentalisme. Over Willem van Oranje die zijn leven in dienst van de vrijheid stelt, maar daarvoor zijn zoon opoffert. Een ongelooflijk - waar gebeurd - verhaal. Het verhaal van De Vergeten Zoon is verrassend actueel en roept vragen op over godsdienstvrijheid, tolerantie en macht.

Fotograaf: Anna van Kooij

Podium T

Bent u als HR, P&O, onderwijsafdeling of actieve werknemer of student op zoek naar een creatieve tool die prestatiedruk, burn-out en om- en uitval onder uw werknemers, collega’s of studenten bespreekbaar maakt? 

De interactieve muzikale voorstelling TIME OUT! wordt op uw werkplek of studie-omgeving op maat gemaakt, en is een live en online onderzoek met het publiek. 
Ons concept is een verrassende theaterinterventie en brengt een mix van realiteit en theater, een live onderzoek met het publiek, muziek en interactie met de zaal. TIME OUT! wordt voor uw publiek op maat gemaakt.

Fotograaf: Yvonne Witte

Funda Stelt Zich Aan – Theater Rast

Dat Funda zich aanstelt, wist ze zelf eigenlijk niet. Tot dokter Kuttekop tijdens haar revalidatie het antwoord gaf: ‘Je bent een theatrale persoonlijkheid’. Na haar dwarslaesie was Funda niet langer die leuke Turkse vrouw, maar een rolstoel-burger op zoek naar Eigen Regie en Zelfredzaamheid. Ze besloot alleen op reis te gaan en dit bleek een gouden recept voor avontuur. Nu ze weer met beide benen terug op de Nederlandse grond is, heeft ze tips voor alle mensen die net als zij dromen van reizen.

Fotograaf: Gregor Servais

Vieze Vuile Rotstreken – STIP Producties

In een dal hier ver, ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van de Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar ’s nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is…

Fotograaf: Anneleen Louwens & Fabian Hijlkema